5/21/2015

Konkurs festivala ČitamČitaš

https://www.facebook.com/CitamCitas

Festival ČitamЧиташ i ove godine raspisuje foto-konkurs. Konkurs je otvoren od 14. 05 do 04.06.2015. godine. Pravo na učešće imaju svi: profesionalni fotografi i amateri, odrasli i deca, iz Srbije i regiona. 

Festival ČitamЧиташ posvećen je očuvanju kulture čitanja i knjige kao medija, stoga je uslov da tema fotografije bude ilustracija književnog dela po izboru autora. Možete da fotografišete sve ono što bi po vašem mišljenju moglo da predstavlja ilustraciju knjige, odlomka iz knjige, citata ili poezije. 

Takođe, obavezno je poslati i kratko obrazloženje (do 300 karaktera). Fotografije se šalju u elektronskom formatu, minimalne dimenzije do 3000px po dužoj straini.
Kako se prijaviti:

Autori fotografija treba da pošalju:


1. Maksimalno tri autorske fotografije,
2. Kratak tekst o tome na koji način fotografija predstavlja ilustraciju književnog dela (za svaku fotografiju),
3. lične podatke (ime i prezime, naziv fotografije, kontakt telefon i e-mail)
na adresu citamcitas@hotmail.com.


Pristigli radovi koji ne budu ispunjavali uslove, ili radovi pristigli nakon 04. juna, neće biti uzeti u razmatranje.


Pristigle radove najpre će oceniti žiri u sastavu: Srđan Veljović (fotograf), Luka-Strika (fotograf), Maja Ćirić (istoričar umetnosti i nezavisni kustos), Danka Ninković Slavnić (predavač saradnik na predmetu Foto novinarstvo FPN BU), organizacioni tim festivala ČitamЧиташ.


Fotografije koje uđu u uži izbor će biti štampane i izložene na festivalu knjige ČitamЧиташ, 13. i 14. juna 2015. godine na Kosančićevom vencu u Beogradu. Na festivalu će svi posetioci imati priliku da glasaju za fotografiju koja im se najviše dopala. Nakon završetka glasanja pobednicima će biti uručene nagrade.


Informacija preuzeta ODAVDE

No comments:

Post a Comment

Molim vas da se držite teme bloga. Šaljite autorske radove i tekstove. Za sve ostale pošaljite link do originalne adrese. Sva prava na svoje autorske radove zadržavam. Za više informacija koristite kontakt formu ili e-mail fotomamablog@gmail.com

Hvala.